Vardagen för en småföretagare

måndag 15 december 2008

Om du köper annonser, pruta som en galning!

Ha alltid det i medvetandet, det pris som står i den officiella prislistan stämmer nästan aldrig. Jag beställde en gång tidsannonser i en tidning i Stockholmstrakten där prislistan berättade att man kunde få 20% rabatt om man samtidigt tecknade sig för 3 nummers annonsering. Jag som var ovan att förhandla priser gällande annonsering tyckte det lät som ett bra deal.

Så jag ringde en av deras försäljare och sa att jag ville annonsera 3ggr om jag fick den rabatt som stod i prislistan. Då kontrade försäljare med att ge mig 40% rabatt! Det fick mig verkligen att inse att annonsförsäljningsbranschens listpriser absolut inte var någonting att lita på.

Jag har vid ett flertal gånger senare kunnat förhandla ner priset på diverse annonser med minst 60%. I mina ögon är det oseriöst att en bransch ger så höga rabatter även till småkunder men att reta sig på att man får rabatt är ju dumt ;)

Etiketter:

1 kommentarer:

  • Helt ovetande om detta. Dels för att jag funnit andra marknadsföringsmetoder mer kosteffektiva, men definitivt någonting jag kommer kika på om det visar sig att man kan få annonserna billigare.
    Stort tack.

    Av Anonymous Göran, Klockan 14 augusti 2018 kl. 13:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]<< Startsida