Vardagen för en småföretagare

fredag 27 juni 2008

Administration - Måste hitta en effektiv lösning

Idag är mitt företag utspritt på 5 olika butiker och vi är totalt 9 personer som arbetar inom företaget. Vår stora brist idag är att vi inte har något administrationssystem där vi hanterar våra kunder utan allt sker manuellt.

Det fungerade ju riktigt ok när vi var 2st och hade en butik. Men idag är situationen inte särskilt lyckad. Blir att man lägger ner mycket tid på att bara kolla upp så allting fungerar och ingenting missas. Det gäller även all statistisk och fakturering som idag måste ske manuellt.

För ca 9 månader sedan började vi titta runt på diverse kundstödssystem utan att hitta något som passade oss ordentligt. Vi testade Fortnox som hade en attraktiv prislapp. Dock kände vi efter ett tag att vi inte kunde arbeta effektivt utan att systemet mest var en belastning så vi avbröt försöket.

har nu planer på att testa ett system igen och har kommit fram till två kandidater som ser bra ut Montania och Visma Business. Har fått prisuppgift på Montania (30'000kr för 5 användare) vilket känns som en lite väl saftig investering utan att veta hur det egentligen kommer fungera för oss. Men vi måste nog göra ett försök för detta håller inte om vi fortsätter expandera.

Är det någon av er läsare som har erfarenhet av någon kundstödsprogram?

3 kommentarer:

  • Hej Björn. Jag tycker definitivt att du borde prova affärssystemet Mamut. Är både enkelt att använda, har en bra prislapp och innehåller många funktioner (CRM, fakturering, bokföring, lager/logistik samt en butikslösning). Du kan ladda ner en provversion och testa gratis i 45 dagar på deras hemsida - www.mamut.se

    Av Anonymous Anonym, Klockan 23 december 2008 kl. 11:28  

  • Hur har det gått? Har ni köpt kundstöd?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 23 september 2009 kl. 09:37  

  • Vi har just beställt Mamut efter nästan ett års krångel. Får se om om vi kommer igång ordentligt snart...

    Av Blogger Björn Andersson, Klockan 23 september 2009 kl. 10:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida