Vardagen för en småföretagare

tisdag 8 juli 2008

Reklam och pr är otroligt viktigt

Det finns väldigt många kunniga och duktiga företagare som för en tynade tillvaro eftersom de inte vågar marknadsföra sig ordentligt. Eller anser att det är ”fel” att försöka köpa till sig kunder utan att kunden på något magiskt sätt ändå ska hitta till dem.

Jag anser att du MÅSTE satsa intensivt på marknadsföring och då framförallt på marknadsföringsåtgärder som ger resultat DIREKT. Du ska inte rikta in din marknadsföring på annonser eller skyltning där ditt företagsnamn är i fokus. Utan försöka få kunden lockad till att anlita dig nu direkt. Det är så du som liten företagare måste resonera. När jag gör en marknadsföringsåtgärd så fokuserar jag alltid på ett säljande budskap(oavsett om det är en neonskylt, adressetiketter etc.) som ska få kunden att agera idag genom att exempelvis erbjuda någonting gratis eller ha med ett tidsbegränsat rabatterbjudande.

Jag är intresserad av marknadsföring och kan inte låta bli att fundera på diverse budskap som syns på bilar och även på skyltar utanför företag. Varför skriva ”Annas tyger” med stora bokstäver? Varför inte skriva ”Vi hjälper till med att välja rätt tyg för dig!” (Ja jag vet att jag inte lär vinna något pris för den säljpitchen;) )

Är du osäker på hur du ska göra dina annonser/skyltar så ska du definitivt låta något proffs sköta det åt dig. Men låt dig inte luras av någon som endast satsar på det visuella intrycket. Försök hitta någon som förstår att det du vill göra är att öka din försäljning, INTE få kommentarer av vänner och bekanta som berömmer dig för hur vackra och etiskt tilltalande dina annonser är.

Vill du försöka spara in pengar på att inte anlita någon för att utforma dina annonser, satsa då på det grundläggande med annonser utan bilder och med en kraftig och säljande rubrik det fungerar oftast bra och framförallt är det alltför lätt att göra fel om du börjar blanda in bilder utan att ha rätt kunskaper.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida